Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en is beter bekend in het Engels als Search Engine Optimization. Het is een samenvatting voor alle technieken die worden gebruikt om betere resultaten in de zoekmachine te behalen. Deze online vindbaarheid is een cruciaal gedeelte van de marketing in kleine en grote bedrijven. Deze wordt bereikt door je website pagina’s meer waarde te geven voor de zoekmachine. Dit doormiddel van de technische basis van de website in orde te maken, teksten voor de zoekmachine te schrijven en backlinks naar jouw website te voorzien.

SEO - hoog scoren in Google - woman holding iphone up

Waarom is SEO en online vindbaarheid belangrijk?

SEO is een vorm van gratis marketing beter bekend als organische zoekresultaten. Gratis in de zin dat er geen advertentiebudget wordt gebruikt om gevonden te worden. Het is heel waarschijnlijk dat de meeste bezoekers van de website hier via Google terechtkomen. Het is dan ook logisch dat wanneer je hoger in de zoekmachine resultaten komt te staan je online vindbaarheid groter is en er meer mensen op jouw website gaan klikken.

Waarop let Google en de zoekmachine bij SEO?

Google werkt via parameters en algoritmes die steeds veranderen en evolueren. Het is dan ook niet mogelijk alle details hiervan te weten. Toch zijn er een heel aantal factoren waarvan we weten dat ze een invloed hebben op de behaalde positie van je website. Enkele factoren zijn:

webdesign - analytics

Soorten SEO:

Technische SEO

Zoekmachines crawlen websites op verschillende technische SEO punten. Deze punten worden door de website developer verzorgd en hebben niets te maken met de content op de website zelf.

●   Website snelheid

●   Website structuur

●   Snelheid

●   Veiligheid

Arrow
one page - miniwebsite

On page SEO

De basis van on page SEO is de content die op de website staat. Deze kun je direct beïnvloeden. SEO copywriting is dan ook een belangrijk onderdeel van het webdesign proces.

●   Title tags

●   Url's

●   Meta description

●   Titels

●   Paragrafen

Arrow

Off page SEO

Dit is misschien wel de minst beïnvloedbare SEO van ze allemaal, maar is van groot belang. Off page SEO heeft alles te maken met het bouwen van autoriteit, linkbuilding en relevantie.

●   Externe linken naar website

●   Vermeldingen op internet

●   Relevantie + kwaliteit links

●   Links social media

●   Interne links op website

Local SEO voor kleine ondernemingen

Wanneer je onderneming opereert in een kleine radius of aanwezig is op een fysieke locatie is het belangrijk vindbaar te zijn in een straal waar je potentiële klanten kan bereiken. Onder local SEO wordt dan ook verstaan het optimaliseren van een website en zaken naast de website die je resultaten in een bepaalde regio kunnen verhogen. Enkele elementen:

Ook wanneer je een groot bedrijf bent is local SEO nuttig wanneer je fysieke locaties hebt.

SEO - hoog scoren in Google - woman holding iphone up

SEO stop nooit

SEO evolueert en verandert steeds weer. Het is daarom als webdesign bureau belangrijk mee te volgen met deze evoluties. Om dit steeds zelf te moeten doen als kleine onderneming is het heel tijdsintensief om goede resultaten te behalen.

Bij Indevise werken wij dan ook graag voor een lange tijd samen met onze klanten waarin wij de positie van de website steeds proberen te verbeteren. Wij volgen de nieuwe parameters, technieken en algoritmes van Google op en testen deze dan ook uit. Hoog scoren in Google doe je nu eenmaal niet op goed geluk, maar is een proces dat tijd en determinatie kost.

Organische zoekresultaten zouden de eerste prioriteit moeten zijn als je aan marketing of advertenties denkt. Waarom zou je er niet voor zorgen dat je ‘gratis’ klanten binnenhaalt vooraleer je budgetten vrijmaakt voor SEA (Search Engine Advertising)?

Ook je concurrenten zijn bezig aan zoekmachine optimalisatie. Daarom moet je blijven investeren in SEO om je plek te behouden of om hoger te scoren in Google. Internet is een fenomeen dat niet stilstaat.

Snel hoog scoren in Google

Hoog scoren/ranken in Google is een slow game. Zonder een professionele aanpak gaat het niet lukken om boven je concurrenten uit te komen. Het is dan ook zeer handig te analyseren via integraties wat er goed gaat en waar er verbetering mogelijk is.

Door middel van Search Engine Optimization kan je hoger scoren in Google. Bij Indevise zorgen we voor de juiste website structuur en kernwoorden zodat je kan klimmen in de zoekmachine. Scoren in google kun je door jezelf beter vindbaar te maken en een breder aanbod antwoorden op vragen te hebben.

Indevise is al sinds 2019 in de weer met het optimaliseren van websites voor kmo's. Voor een analyse van de huidige website of een overzicht van de mogelijkheden kan je contact opnemen via mail of telefoon.

MAIL STUREN
Arrow