Wat is SEO copywriting?

Copywriting kennen we allemaal wel. Het is het schrijven van copy voor bepaalde onderwerpen en bedrijven die mensen hun aandacht weet vast te houden. We lezen allemaal wel liever vlotte teksten die niet te zwaar geladen zijn. Wat is het verschil dan met SEO copywriting? Bij SEO copywriting gaan we copy ook zoekmachine proof maken. Dit betekent dat Google deze copy als relevant ziet en kan dienen als antwoord op de zoektermen van internet gebruikers.

woman working on laptop - webdesign

Wat houdt SEO copywriting in?

Copywriting is niet enkel het schrijven van teksten. Het is eerder een onderzoek naar zoekwoorden van internet gebruikers en het schrijven van relevante content als antwoord op deze zoekwoorden. Alles moet als het ware 1 geheel vormen. De belangrijkste SEO copywriting elementen zijn:

Keywords zijn de basis van SEO copywriting

Bij SEO copywriting worden de teksten gestructureerd geschreven rond de gekozen keywords. Deze keywords worden doormiddel van keyword research gekozen. Uit dat onderzoek kunnen potentiële woorden worden gehaald waar snel grond gewonnen kan worden in de zoekresultaten.

Het is belangrijk niet te overdrijven met keywords. Je kan het best op 1 of 2 keywords per pagina houden en hier diep op ingaan. Je kan deze keywords dan gebruiken bij:

man working on laptop - webdesign

Copywriting regels:

Goede copywriting is relevant

Het is belangrijk om op elke pagina relevante en goede content te schrijven. Vergeet dus niet de kleine en voor het bedrijf minder belangrijke pagina’s. Door aan relevante copywriting te doen werk je automatisch aan de SEO van die pagina. De belangrijkste pagina's zijn:

●   Homepagina

●   Dienstenpagina's

●   Productenpagina's

●   Landingspagina's

Copywriting is voor de bezoekers

Naast het hoog scoren in de zoekmachine is het belangrijk de verwachtingen van de bezoekers in te lossen. Deze zijn namelijk de potentiële klanten die je geld kunnen opleveren. Een checklist:

●   Heldere structurele taal

●   Intro's, koppen, opsommingstekens

●   1-2 keywords per pagina

●   Relevante content

SEO copywriting als content marketingstrategie

Je kan SEO copywriting zien als een vorm van marketing. Het zorgt ervoor dat je mensen bereikt en dat je de aandacht houdt van deze mensen. Het is dan ook belangrijk een strategie op te stellen over de doelstellingen, doelgroep en over wat je gaat schrijven. Deze geformuleerde content marketingstrategie kan je dan toepassen overheen de hele website.

woman working on laptop - webdesign

Blogposts: leven in de brouwerij

Ook bij blogposts tellen de zelfde principes als bij SEO copywriting. Zo kunnen deze posts makkelijker gevonden worden en antwoorden bieden op vragen van internet gebruikers. Bij blogposts is het belangrijk:

Andere SEO die belangrijk is

Als we het over SEO copywriting hebben dan gaat het over on page SEO. Dit is nochtans niet de enige vorm van zoekmachine optimalisatie. Hier enkele andere:

man working on laptop - webdesign

SEO copywriting bij Indevise

Bij Indevise bespreken we met de klant waarop de focus moeten gelegd worden bij een bedrijfswebsite. In de meeste gevallen is SEO copywriting een belangrijk stuk van het website budget en gaat hier dan ook veel tijd naartoe. Om je website en bedrijf zo goed mogelijk te kunnen helpen bieden we zo goed als SEO technieken voor copy aan. Enkele voorbeelden van wat wij aanbieden zijn.

Indevise is al sinds 2019 in de weer met het optimaliseren van copywriting voor kmo's. Voor een analyse van de huidige website content of een overzicht van de mogelijkheden kan je contact opnemen via mail of telefoon.

MAIL STUREN
Arrow